Over mezelf

Hallo mijn naam is Yana Loeman.

Ik ben geboren op 19 mei 2002 en woon in Beerse, Antwerpen. Sinds mijn kleutertijd heb ik een passie voor sport, tien jaar lang deed ik aan Thaiboxen & Budaki. Toen ik 15 jaar werd moest ik stoppen om voorrang te geven aan mijn studies, wel bleef ik nog fitnessen om mijn fysiek op peil te houden.

Mijn andere grote passie was racen, maar wist niet hoe ik eraan moest beginnen.

In mei 2021 besloot ik de grote stap te wagen en heb ik de QSR Racing School aangeschreven. Het duurde niet lang vooraleer ik mijn eerste trackday kon rijden. Toen ik de auto startte en het circuit opreed wist ik meteen dat dit een droom was die uitkwam.

Sinds die dag besloot ik dat ik alles zou doen om wedstrijden te kunnen rijden, ik kocht een simulator en begon volop te trainen. Ik kreeg meer zicht op het rijden van lijnen, zoeken van rempunten en leerde de circuits op deze manier beter en beter kennen.

April 2022, Interview RTV
Mei 2022, Interview MNM

Ik ben heel dankbaar voor de support die ik krijg van mijn vrienden en familie. Om hen te laten meegenieten kocht ik een GoPro om in de auto te installeren. Deze video’s zijn worden live vertoont op een groot scherm of komen nadien online op mijn Facebookpagina “Yana Loeman Racing”

Ook via de pers kreeg ik de kans mijn verhaal te doen en dit had een grote impact, de positieve reacties stroomden binnen.
In december 2021 stond ik in de Het Nieuwsblad en de Gazet Van Antwerpen, op 13 april 2022 was ik te zien op RTV en in mei 2022 kreeg ik de kans om op MNM te komen.

Gazet Van Antwerpen