BELCAR 2023 Round 4

Het weekend van 23 en 24 september markeerde de afsluiting van het Belcar-kampioenschap voor mij, en wat een spannende afsluiter was het! Ons team was volledig voorbereid en gemotiveerd naar Oschersleben afgezakt, dit kort maar zeer technisch circuit in het vroegere Oost-Duitsland was voor mij volledig nieuw.

De actie begon zaterdagvoormiddag met de vrije training, waarin we meteen indruk maakten door de snelste rondetijd neer te zetten. Dit gaf ons het vertrouwen dat we nodig hadden om met succes het weekend te beginnen en onze concurrenten uit te dagen.

In de kwalificatie was ons doel duidelijk: pole position veroveren. We gaven alles en slaagden erin om als eerste te eindigen, wat ons aanvankelijk op de gewenste P1-plaats plaatste.
Helaas werden onze vier beste rondetijden afgenomen, wat ons naar de tweede plaats in onze klasse duwde. Desondanks waren we vastberaden om te laten zien wat we konden in de race.

De race begon met een vliegende start, en we waren vastbesloten om onze P2-positie in onze klasse te verbeteren. Na 1 uur en 15 minuten van intens racen en moeizame pitstops slaagden we erin om de race op een prachtige tweede plaats in onze klasse te eindigen. Ondanks de uitdagingen en de verloren kwalificatietijden, hebben we laten zien dat we tot het uiterste kunnen gaan en als team kunnen presteren.

Bekijk hier het fotoalbum van deze wedstrijd!