BELCAR 2023 Round 2

Race 2 van het BELCAR seizoen is ook weer afgewerkt met een hoopgevend resultaat.

Met hogere verwachtingen zijn we afgezakt naar de Belgische Ardennen. De weken voor Spa is er aan de wagen gewerkt om bepaalde punten wat beter te krijgen. Dit merkten we meteen in de free practice en kwalificatie op vrijdag.

Met Cédric in de wagen zijn we aan onze race gestart op de 4de plaats in onze klasse. De start van deze avondrace was om 18u50, al snel konden we opklimmen naar P1 wat voor extra motivatie zorgde.

Omstreek 20u50 was het mijn beurt, we komen binnen voor de pitstop terwijl we op P2 liggen. Bij het uitrijden van de pitlane verliezen we een plaatsje en start ik mijn stint als derde in onze klasse.

Ik probeerde zoveel mogelijk op de limiet te rijden maar maakte vroeg na mijn wissel een spin op de baan, zonder schade weliswaar en we konden de race verderzetten. Met nog 15 minuten op de klok schoof ik een 2de keer van de baan, deze keer belandde ik in de grindbak waardoor ik enkele minuten verloor.

We finishten uiteindelijk op de vierde plaats, het was voor mezelf alles behalve ene makkelijke race. Maar ik wil van elk puntje leren om mezelf te kunnen verbeteren.

We kijken uit naar de 24U van Zolder, hierover zal in de loop van de volgende dagen meer info naar buiten worden gebracht.

Bekijk hier het fotoalbum van deze wedstrijd!