Zolder 24u: de dames aan het woord (Autosportwereld.be)

Hoe is jou passie voor autosport ontstaan en hoe heb je de eerste stappen gezet om deze sport actief te gaan uitoefenen?

Ik had een passie voor karten, maar dat werd te kostelijk. Vorig jaar heb ik Stienes en Bert Longin aangeschreven. Zij stelden QSR voor omdat die stap binnen de autosport betaalbaar leek. Ik nam contact met het team en Andy Peelman heeft me toen geholpen. Ik heb vervolgens een paar trackdays gereden, waarna ik mijn racelicentie behaalde. Ik vond een sponsor en zo kon ik eind vorig jaar nog aan twee wedstrijden van de Citroën C1 Cup deelnemen. Voor seizoen 2022 kwam het voorstel van QSR om BELCAR te doen. Met hen heb ik de eerste drie wedstrijden gereden en voor de 24 uur van Zolder zit ik nu bij Xwift.

Wat is je doelstelling voor deze 24u van Zolder?

Ik zou graag mijn klasse winnen, maar uitrijden is in eerste instantie het belangrijkste. Het zal ook de eerste keer zijn dat ik in het donker race. Ik ben benieuwd!

https://www.autosportwereld.be/2022/08/11/zolder-24-de-dames-aan-het-woord-yana-loeman/